Logo
Globe
hr
Arrow
Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Bookmark
Dodaj u Moje putovanje
Icon
Podijeli
Zabava
Novigrad

Što vidjeti i doživjeti u Novigradu ovog proljeća

Otkrijte privlačnost ovog istarskog raja gdje svaki dan završava zapanjujućim zalaskom sunca, označavajući kraj još jedne divne uspomene!

Novigrad - Cittanova, mediteranski raj šarmantne Istre, poziva vas na lutanje kroz šarene mediteranske ulice, na uživanje i rekreiranje uz more, vinograde i maslinike te na buđenje svih osjetila uz iznimnu eno-gastronomsku ponudu koja se promiče manifestacijama.

Novigrad nudi miran bijeg od užurbanosti, pružajući vam doživljaje koji obogaćuju vaše slobodne trenutke dok punite baterije tijekom godišnjeg odmora ili vikend - predaha. Ovdje se tradicija savršeno spaja s turističkom privlačnošću te se čuva intimni šarm.
Nekada miran ribarski grad, Novigrad vas poziva da se prepustite nježnom šumu valova, ribarskih brodova i galebova. Prošećite se duž povijesnih zidina koje šapuću priče iz davnina. Otkrijte romantičnu povijesnu ložu, idilično mjesto koje odzvanja odjecima kulture i povijesti! Neka vas vode putem popularni šareni kišobrani, dajući vibrantne boje ulicama. Čar Novigrada se ne ogleda samo u estetici; on leži u njegovoj bogatoj povijesti koja mu daje jedinstvenu osobnost.  
Divite se plodnim vinogradima i maslinicima slaveći život s vama dragim ljudima! Izvan sezone uživanja na plažama, Novigrad vas poziva da istražite njegovu prirodnu ljepotu, mala arhitektonska čuda, sve njegove boje, mirise i okuse. Travanj i svibanj su idealni za vožnju biciklom, jogging, igranje tenisa, šetnju sa psom ili za vježbanje joge u zelenoj oazi grada.
Novigrad je, nadasve, raj za gurmane koji nudi široku i kvalitetnu ponudu specijaliteta te delikatesa iz mora i s kopna. Tijekom godine, događanja u centru grada predstavljaju ponudu brojnih restorana u Novigradu i sjeverozapadnoj Istri, te priznatih proizvođača kvalitetnog vina i ekstra djevičanskog maslinovog ulja.
23. svibnja održat će se jedna nova manifestacija - Taste'n'Town, organizirana šetnja šarmantnim Novigradom tijekom koje uživate u ukusnim zalogajima i vinima koje nude restorani i barovi. Pročitajte više o tome u članku o događanju!
Svojom ribarskom tradicijom, koja se osjeti u luci Mandrač, Novigrad pruža autentično iskustvo 8. i 9. lipnja na Park Food Festu, kada se lučica i obližnji park pretvaraju u restoran pod vedrim nebom. Pozvani ste na jedinstveni street food festival s bogatim programom animacije za sve generacije.
Ispijajte svoje omiljeno piće u barovima uz obalu i ne propustite nijedan zalazak sunca! A kada padne noć, prepustite se ugodnim trenutcima - od romantičnih susreta do nezaboravnih druženja. Ljubitelji glazbe mogu uživati u lipnju na Cittanova Blues Festivalu od 28. do 30. lipnja, s preko 10 besplatnih koncerata u večernjim satima. Više informacija o tome pronađite krajem svibnja na ovoj web stranici!
Tags:
#biciklizam
#sport
#kultura i umjetnost
#zabava
#jadransko more
#prirodne ljepote
#maslinovo ulje
#odmor
#obale i plaže
#romantika
#istarske delicije
#vino
#restorani
#povijest
#priroda
#tenis
Arrow pointing up
Prijavi se na newsletter
Budi u toku