Logo
Globe
hr
Arrow
Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Bookmark
Dodaj u Moje putovanje
Icon
Podijeli
Wellness i more
Umag

Najbolje plaže u Umagu

Plaža Osmica

Plaža Osmica nalazi se 2 km od centra Umaga u Stella Maris Resortu, u blizini apartmana Stella. Popločena pješčana plaža idealna je za obitelji s malom djecom. More je vrlo plitko s pristupačnim ulazom. Okružena je zelenilom i hladom borova, a odgovarat će i onima koji ne vole predugo izlaganje izravnom suncu. U blizini plaže nalaze se vanjski bazen s morskom vodom i dječji bazen sa zabavnim gusarskim brodom.
Vrsta: pješčana/kamenita/betonirana
Veličina: duga je 230 m, a široka 24 m
Usluge: bar, restoran, sportovi na vodi, tuševi, najam ležaljki i suncobrana
Parkiranje: u naselju je osiguran parking za goste naselja, a najbliža parkirališna mjesta za dnevne kupače dostupna su uz glavnu cestu preko puta.

Plaža Kanegra

Plaža Kanegra nalazi se u turističkom naselju Kanegra. Od Umaga je udaljena 10 km. Okružena je zelenilom i smještena u jednoj od najljepših uvala sjeverozapadne Istre. Plaža i morsko dno prekriveni su šljunkom pa je ulazak u more jednostavan. Stabla u pozadini pružaju prirodan hlad tijekom cijelog dana. Imate li djecu, ovo je idealna plaža za vas. U blizini se nalaze naturistički kamp i plaža.
Vrsta: šljunčana/kamenita
Veličina: duga je 75 m, a široka 18 m
Usluge: razni ugostiteljski i sportsko-rekreacijski sadržaji
Parkiranje: udaljeno 500 m od plaže

Plaža Savudrija

Plaža Savudrija smještena je u istoimenom naselju, kraj kampa Camping Savudrija, 8 km od Umaga. Šljunčana plaža s kamenitim dijelovima prikladna je za obitelji s djecom i starije osobe. Za osobe s invaliditetom na nekim je dijelovima plaže osiguran pristupačan ulaz u more. Borova šuma uz plažu pruža zaklon od jakog ljetnog sunca. Posebnu čar ovoj plaži daju karakteristične dizalice za barke gruei 36 metara visok savudrijski svjetionik.
Vrsta: šljunčana/kamenita
Veličina: duga je 9 m, a široka 2 m
Usluge: razni ugostiteljski i sportsko-rekreacijski sadržaji
Parkiranje: u blizini plaže

Plaža Polynesia / Sol Katoro

Plaža Polynesia nalazi se u Resortu Katoro nedaleko od Umaga. Podijeljena je na šljunčani, betonirani i kameni dio. Na plaži i u njenoj blizini nalaze se razni sportski sadržaji kao što su odbojka na pijesku, Umag Tennis Academy, igralište s dječjim atrakcijama i centar za sportove na vodi. Pored plaže nalazi se bazen za odrasle i bazen za djecu i bebe. Do plaže možete doći turističkim vlakićem.
Vrsta: šljunčana/kamenita/betonirana
Veličina: duga je 150 m, a široka 20 m
Usluge: razni ugostiteljski i sportsko-rekreacijski sadržaji, tuševi, kabine za presvlačenje, ležaljke
Parkiranje: nedaleko od plaže

Plaža Aurora

Plaža Aurora nalazi se u Resortu Katoro, 2 km od Umaga. Plaža je betonirana, a za ulaz u more postavljene su stepenice jer je voda duboka već pri ulazu. Moguć je najam ležaljki i suncobrana te opreme za sportove na vodi. Želite li se sakriti od sunca, iznad plaže ćete naći ugodnu hladovinu. Do plaže je najlakše stići biciklom ili turističkim vlakićem čija se stanica nalazi do plaže. Plaža ima Plavu zastavu.
Vrsta: betonirana/kamenita
Veličina: duga je 98 m, a široka 38 m
Usluge: tuševi, kabine za presvlačenje, najam ležaljki i suncobrana
Parkiranje: nedaleko od plaže

Plaža Laguna

U Stella Maris Resortu, u neposrednoj blizini ATP stadiona „Goran Ivanišević“ nalazi se šljunčana plaža Laguna. Od centra Umaga udaljena je 3 km. Na plaži već godinama vijori Plava zastava, a svojim gostima nudi raznolike sadržaje. Plaža je okružena borovima dok je laguna mostom odvojena od ostatka obale. Posebno je pristupačna za obitelji s malom djecom zbog blagog ulaza u more. Moguće je unajmiti ležaljke i suncobrane te uživati u sportskim aktivnostima ili gastronomskoj ponudi u blizini. Do plaže osim automobilom možete doći turističkim vlakićem koji je posebno zanimljiv djeci.
Vrsta: šljunak/beton/trava
Veličina: duga je 225 m, a široka 18 m s dublje strane odnosno 327 m i 25 m s pliće strane
Usluge: razni ugostiteljski i sportsko-rekreacijski sadržaji, tuševi, kabine za presvlačenje, ležaljke
Parkiranje: u blizini plaže

Glavna plaža

U naselju Punta smjestila se jedna od najljepših plaža za obitelji s djecom. Ova pješčana plaža od centra Umaga udaljena je 1,5 km. Pogodna je za djecu i neplivače zbog plitkog mora i pristupačnog ulaza. Ako ste u mogućnosti, posjetite plažu ujutro jer je more bistro i čisto s manjim brojem ljudi. Od sunca se možete sakriti u hladu borova u neposrednoj blizini plaže. U blizini plaže nalaze se malo igralište za djecu s toboganom i ljuljačkama, igralište za odbojku na pijesku, restoran te razni štandovi sa suvenirima, potrepštinama za plažu, pekarskim proizvodima i sl.
Vrsta: pijesak/beton/trava
Veličina: duga je 100 m, a široka 35 m
Usluge: razni ugostiteljski i sportsko-rekreacijski sadržaji, tuševi, kabine za presvlačenje, ležaljke
Parkiranje: u blizini plaže

Plaža Canova Park Umag

Plaža Canova nalazi se u kampu Campinig Park Umag , koji je 9 km udaljen od centra Umaga. Plaža je stjenovita s popločenim dijelovima, a u more vode pristupačne stepenice i rampa što olakšava pristup osobama s invaliditetom. Ljubitelji sunčanja bit će njeni stalni gosti jer na plaži nema hlada. Ali je opremljena ležaljkama i suncobranima te baldahinima. Na plaži se nalazi igralište za djecu i pješčanik koji je tendom zaštićen od sunca. Uz plažu nalazi se kompleks bazena s atraktivnim prskalicama i toboganima za najmlađe. U blizini plaže nalaze se trgovine, barovi i restorani smješteni unutar kampa. Plaža je godinama nagrađivana Plavom zastavom.
Vrsta: beton/stijene
Veličina: duga je 128 m, a široka 27 m
Usluge: razni ugostiteljski i sportsko-rekreacijski sadržaji
Parkiranje: u sklopu kampa

Centralna plaža Park Umag

Šljunčana plaža u kampu Camping Park Umag nalazi se 9 km od centra grada Umaga. Plaža ima betonirani dio, uvalice s krupnijim šljunkom i stjenovite dijelove. Na raspolaganju su besplatni suncobrani, a ležaljke se iznajmljuju. Do plaže je travnata površina s borovima. U blizini su kafići, restorani i sportski centar za ljubitelje aktivnog odmora.
Vrsta: šljunak/beton/trava
Veličina: duga je 63 m, a široka 45 m
Usluge: razni ugostiteljski i sportsko-rekreacijski sadržaji
Parkiranje: u sklopu kampa

Plaža Villa Rosetta

Plaža Villa Rosetta nalazi se u naselju Zambratija, kraj hotela Villa Rosetta, 5 km od centra Umaga i 2 km od Savudrije. Kamenito - šljunčana plaža idealna je za obitelji. More je plitko s pristupačnim ulazom. Okružena je zelenilom i hladovinom borova, pa odgovara i onima koji ne vole predugo izlaganje izravnom suncu. Plaža je smještena u jednoj od najljepših uvala sjeverozapadne istre i pruža pogled na ostatke antičkog grada Sipara. Na plaži se mogu iznajmiti ležaljke i suncobrani te je opremljena tuševima a pored plaže posjetiteljima je na raspolaganju kvalitetan buffet sa osvježavajućim pićima, sladoledom i gourmet ponudom.
Vrsta: šljunak/kamenita
Veličina: duga je 100 m, a široka 18 m
Usluge: bar, fast food, tuševi, najam ležaljki i suncobrana
Parkiranje: na javnoj površini
Tags:
#jadransko more
Arrow pointing up
Prijavi se na newsletter
Budi u toku
Image