Logo
Globe
hr
Arrow
Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Moje putovanje
Close icon
Planirane aktivnosti: 0
Tvoje putovanje još uvijek je prazno :(
Pronađi što ti se sviđa i spremi u „Moje putovanje“.
Bookmark
Image
Bookmark
Dodaj u Moje putovanje
Icon
Podijeli
Sport
Umag

34 godine umaškog ATP turnira

Međunarodni teniski turnir Plava Laguna Croatia Open Umag proslaviti će 2024. godine svoj trideset i četvrti rođendan.

Povijesni trenuci turnira

Bogatu povijest ATP-a obilježili su vrhunski i nerijetko dramatični mečevi u kojima su tenisači zvjezdanog statusa gubili od daleko neiskusnijih igrača, mnogi su u Umagu osvajali svoje prve naslove, neki su predavali mečeve zbog ozljeda ili iscrpljenosti, a finala su trajala od ekspresne 61 minute (D. Thiem i J. Sousa 2015.) do iscrpljujućih 170 minuta (F. Verdasco I. Andreev 2008.).
Pet puta turnir je osvojio ljubimac umaške publike Carlos Moya, samo dvaput su slavili hrvatski tenisači i to Marin Čilić 2012. i Goran Prpić 1990., a pobjednici su dolazili iz svih krajeva svijeta: od Urugvaja, Argentine, Čilea, Švedske i Španjolske do Italije, Austrije, Švicarske, Češke, Ukrajine i Rusije.

Umag i ATP: Priča o velikoj ljubavi

Umag je poznat kao grad sporta i rekreacije, a tenis je u tu priču utkan zlatnim slovima. To je ljubav koja traje već nekoliko desetljeća, jedna od onih koja je Umagu donijela titulu europskog grada sporta u 2018. Turnir je za Istru i Hrvatsku velika promocija jer slike mečeva stižu do gledatelja u čak 100 zemalja svijeta. Umaški ATP osvojio je i brojne nagrade, među kojima je vrijedna „ATP Award of Excellence“. A jedna od njih, koja možda najbolje opisuje energiju turnira je nagrada „Best Fan Experience“ koja potvrđuje ono što brojni igrači i prijatelji turnira stalno ističu: zaraznu toplinu i feel good ozračje.
Dođite i uvjerite se sami!
Tags:
#sport
#tenis
Arrow pointing up
Prijavi se na newsletter
Budi u toku