Logo
Bookmark
Dodaj k Mojem potovanju
Icon
Deli
27 jun. - 06 jul. 24
Brtonigla
Kultura in umetnost

KIPAR ALEKSANDAR RUKAVINA

U Brtonigli na mjestu stare klaonice, zatim ateljea izgrađena je 1989. godine memorijalna Galerija Aleksandar Rukavina u kojoj su izloženi radovi koje je za života umjetnik, profesor i utemeljitelj Grožnjana - grada umjetnika ostvario. Zbirka Galerije se sastoji od skulptura komornog formata nastalih u periodu od 1960. do 1980. godina. Za jedno manje mjesto postojanje Galerije je polazište za umrežavanje, razumijevanje umjetnosti, stvaranje kontakta s kulturnom baštinom Istre te očuvanju iste.
KIPAR je skraćenica Kiparske škole Aleksandra Rukavine utemeljene 2018. godine i nastale iz potrebe za revitalizacijom Memorijalne galerije i valorizacijom rada Aleksandra Rukavine.
Ljetna kiparska škola održava se u galeriji Aleksandar Rukavina gdje studenti kiparske škole pretvaraju svoje ideje u kamene skulpture. Studenti rade pod stručnim nadzorom Silvestera Ninića, dok je koordinatorica i umjetnička direktorica te škole Rosana Giusti.
Željni novih iskustava moći će iskušati tehniku ručnog oblikovanja kamena uz prethodnu najavu na kiparbrtonigla@zoho.eu ili info@tzo-brtonigla.hr
Tags:
#kultura in umetnost
Arrow pointing up
Prijavi se na newsletter
Bodi na tekočem