Logo
Globe
hr
Arrow
Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate

5 razloga zašto je SZ Istra savršena destinacija za romantične duše

01.06.2022.
by Petra Pekica
Icon
Podijeli

Odsjaj svijeća, lagana glazba, mirisna ulja, pogled u sumrak… romantično, zar ne? Ako ste u duši okorjeli romantik, dopustite da vas uvjerim kako je sjeverozapadna Istra pravo mjesto za vas.

Zalasci sunca

S obzirom na to da sunce zalazi na zapadu, predivnih mjesta na kojima se može promatrati zalazak sunca udvoje u sjeverozapadnoj Istri zaista ne manjka. Od svjetionika u Savudriji pa sve do Novigrada, brojna su mjesta na kojima možete uživati u smiraju dana. Meni najdraža kriju se u Umagu, gdje zalazak sunca možete dočekati uz čašu vina na moliću koji se doslovno spušta u more, zagrljeni s osobom koja u vama budi romantične osjećaje.

Šetnja uz more

Novigradska šetnica predivno je mjesto za njihanje s noge na nogu, dok za ruku držite osobu koja vam je draga. Šum valova i miris mora upotpunit će doživljaj, a meni iznimno drago mjesto za šetnju je i okolica savudrijskog svjetionika… Kad se sjetim ljubavne priče čiju tajnu krije, odmah me prođu trnci…

Panoramski vidici u unutrašnjosti

Ako ste pak ljubitelj starih, crno-bijelih filmova iz ’50-ih u kojima se ljepotica i njezin ljubavnik skrivaju po kamenitim ulicama, da bi se na kraju slučajno sreli na uglu stare kuće i pali jedno drugome u zagrljaj – posjetite Buje! Prošetajte njegovim starim dijelom te se popnite do zvonika. Uvijek se tamo osjećam kao da sam dio jednog takvog filmskog trenutka.

Vrhunski meniji 

Osim čarolije mora i zanosnih vidika, sjeverozapadna Istra pruža osjećaj užitka i uz vrhunsku lokalnu hranu, a pritom valja obratiti posebnu pozornost na poznate istarske tartufe i kvalitetna vina. Romantični ručak udvoje, primjerice, u Brtonigli, uvijek je dobra ideja!

Romantične masaže 

A nakon šetnje i ukusne hrane, i detoks u nekom od obližnjih wellness centara može biti romantičan. Priuštite si masažu za dvoje i uživajte u opuštajućim trenucima uz voljenu osobu!

Jeste li romantična duša i što ste biste izdvojili kao svoj najromantičniji doživljaj?

Autor

Petra Pekica

Petra Pekica je rođena u Istri i uvijek je veseli iznova otkrivati njezine skrivene kutke te svoje dojmove podijeliti s drugima. U slobodno vrijeme najviše voli lutati prirodom i uživati u njezinim plodovima te je uvijek spremna za pustolovinu. Kad radi, onda se bavi provedbom EU projekata.

Arrow pointing up
Prijavi se na newsletter
Budi u toku