Logo
Globe
hr
Arrow
Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate

TZ info

Cover image

Prijava gostiju

VLASNICI VIKEND KUĆA I STANOVA ZA ODMOR
Zadovoljstvo nam je zaželjeti Vam dobrodošlicu u sjeverozapadnoj Istri i zaželjeti Vam ugodan boravak i ove godine.
Od 01.01.2016. u primjeni je novi informacijski sustav za prijavu i odjavu turista eVisitor, besplatna internetska aplikacija koja povezuje sve turističke zajednice u Republici Hrvatskoj i omogućava ažurnu bazu podataka o smještajnim objektima i pružateljima usluga smještaja.
UNOS OBJEKTA U EVISITOR I IZDAVANJE KORISNIČKIH PODATAKA:
Kako bi se Vaš objekt unio u sustav eVisitor te Vam se izdali korisnički podaci potrebno je jednom doći u Ured Turističke zajednice sa sljedećim dokumentima:
- OIB vlasnika
- osobni identifikacijski dokument vlasnika objekta (osobna iskaznica ili putovnica)
- vlasnički list
Nakon što preuzmete korisničke podatke više nije potrebo dolaziti u turističku zajednicu, već sami prijavljujete sebe i sve osobe u vikend kući ili stanu za odmor.
U slučaju da vlasnik objekta ne može osobno preuzeti korisničke podatke, u njegovo ime to može učiniti opunomoćenik temeljem punomoći ovjerene kod javnog bilježnika. Uz punomoć, opunomoćenik mora uz sebe imati i vlastitu osobnu iskaznicu te kopiju osobne iskaznice vlasnika objekta.
OBVEZA PRIJAVE
Sukladno zakonskim odredbama vlasnici vikend kuća dužni su se prijaviti svakim dolaskom u destinaciju. Obveza prijave i odjave ne prestaje plaćanjem paušalnog iznosa.
PLAĆANJE BORAVIŠNE PRISTOJBE:
Temeljem odabrane mogućnosti plaćanja /po danu ili paušalno / preuzimate uplatnicu u sustavu i plaćate obvezu boravišne pristojbe u financijskim institucijama (banka, pošta, FINA) ili putem netbanking sustava.
Turističke zajednice Umaga, Novigrada, Brtonigle i Buja omogućit će u Turističkom uredu terminal za prijavu vlasnika vikend kuća i biti će dostupna stručna pomoć djelatnika turističkih zajednica.
Plaćanje boravišne pristojbe vlasnika kuća ili stanova za odmor
Vlasnici kuće ili stana za odmor i sve osobe koje noće u toj kući ili stanu, boravišnu pristojbu plaćaju po svakom ostvarenom noćenju. Vlasnik kuće ili stana za odmor može, za sebe i članove uže obitelji, boravišnu pristojbu platiti u paušalnom iznosu.
Vlasnik kuće ili stana za odmor koji se opredijeli za plaćanje paušalnog iznosa boravišne pristojbe dužan je paušalni iznos boravišne pristojbe uplatiti do 15. Srpnja tekuće godine.
Pozivaju se svi vlasnici kuća i stanova za odmor koji borave na području Umaga, Novigrada, Brtonigle i Buja da se jave Turističkim uredima čim prije s osobnim identifikacijskim dokumentom vlasnika objekta kako bi pravovremeno unijeli podatke u novi sustav eVisitor.
Za eventualna pitanja ili nejasnoće slobodno se javite u ured svoje matične Turističke zajednice na slijedeće kontakte:

TZ Umag +385 52 741-363, e-mail: info@istria-umag.com
TZ Novigrad +385 52 757-075, e-mail: info@novigrad-cittanova.hr
TZ Brtonigla +385 52 774-307, e-mail: info@tzo-brtonigla.hr
TZ Buje +385 52 773-353, e-mail: info@tzg-buje.hr
TZ Motovun +385 52 681-726, e-mail: info@tz-motovun.hr
TZ Grožnjan +385 52 776-064, e-mail: info@groznjan-grisignana.hr
TZ Oprtalj +385 52 644-150, e-mail: opcina@oprtalj.hr
Arrow pointing up
Prijavi se na newsletter
Budi u toku