Logo
Globe
hr
Arrow
Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Bookmark
Dodaj u Moje putovanje
Icon
Podijeli
Wellness i more
SZ Istra

Wellness i vrhunska gourmet ponuda SZ Istre

Koliko je wellness važan u svakodnevnom životu?

Iako je wellness kao pojam prvi put spomenut davne 1654. u monografiji Sir A. Johnsona kao „dobro zdravlje“, taj je stav vremenom nadrastao početni smisao pretvorivši se u životnu filozofiju. Wellness podrazumijeva i discipliniranost nad samim sobom i potragu za uzvišenim stanjem tijela uspostavljajući osjećaj unutarnjeg mira i blagostanja.
Rekla bih da u današnje vrijeme, prateći trendove i potrebe suvremenog čovjeka, wellness više nije sinonim za luksuz i nešto nedostižno, već naprotiv, potreba za pronalaskom unutarnjeg mira i duhovnom i tjelesnom obnovom.
Mediteranska klima, povoljan geografski položaj i pozitivni učinci talasoterapije čine sjeverozapadnu Istru pogodnom destinacijom za uživanje u svim njenim blagodatima i u drugim dijelovima godine, ne samo ljeti u suncu i moru.
Inhalacije morskim zrakom, vruće kupke s morskom vodom, hidromasaže morskom vodom, obloge i kupke s algama i blatom samo su neki od razloga zašto posjetiti ovu destinaciju.

Wellness odmor u sjeverozapadnoj Istri

Ako se želite opustiti i kvalitetno napuniti baterije, preporučujem da posjetite wellness centre sjeverozapadne Istre i isprobate njihovu ponudu. Od Umaga do Novigrada redaju se različiti wellness centri: Romantic & SPA Meliá Coral u Umagu; Wellness centar hotela Sol Umag (inače 1. veliki wellness centar u Hrvatskoj); The Body Holiday u hotelu Sol Garden Istra u Umagu; Prestige Wellness & Spa Casino Mulino, Wellness & Spa hotela Aminess Maestral u Novigradu ili manji boutique hoteli s wellness centrima poput Ville Rosetta i Hotela San Rocco.
Izbor centara je zaista velik, a na vama je da izaberete onaj u kojem želite pronaći trenutak za sebe. Opuštanje vam je zajamčeno u kojem god se pravcu uputili.

Kvalitetna prehrana i vrhunski izbor delicija

Odaberete li wellness vikend, svakako preporučujem da ga spojite s nezaobilaznom gourmet ponudom. Naime, u hotelima i restoranima sjeverozapadne Istre posebna se briga posvećuje pravilnoj prehrani sačinjenoj od svježih i autohtonih sezonskih namirnica. Tako vas u ožujku i travnju očekuju jela na bazi šparoga, u lipnju kapešante (jakobove kapice), u listopadu će se na stolu naći jela od gljiva i poznatog tartufa. Tu su i posebne manifestacije koje ovaj kraj čine još bogatijim: Oleum Olivarum, Wine & Walk i mnoge druge. Posebna se pažnja posvećuje i raznim sortama vrhunskog maslinovog ulja i meda koje možete naći na svakom stolu i u većini istarskih jelovnika.
Nerijetko se te namirnice koriste i u wellness tretmanima. Za maslinovo ulje od davnine je poznato da hrani kožu, a ujedno je i snažan antioksidans, koristi se u oblogama i masažama tijela, ali i za pripremu pilinga. Posebno me oduševila prirodna kozmetika u kojoj glavnu riječ ima upravo maslinovo ulje pa tako kao proizvod za kućnu njegu, poklon ili suvenir doma možete ponijeti kremu za ruke, losion ili piling za tijelo. Odličan izbor!
Med se također koristi u wellness tretmanima, sve češće kao maska za tijelo u parnoj kupki ili kao poseban sastojak u posebno osmišljenim masažama koje odišu daškom autohtonosti.

Sjeverozapadna Istra – idealna destinacija za bijeg od svakodnevnog stresa

Rekla bih da je sjeverozapadna Istra prava destinacija za sve one koji tijekom godine barem jednom žele pobjeći od užurbanog načina života i svakodnevnog stresa. Ali i za sve one koji traže mir za dušu i zadovoljstvo za nepce. Sjeverozapadna Istra je mjesto u kojem sva osjetila uživaju u wellness tretmanima, gastronomskoj i enološkoj ponudi i predivnom pejzažu gdje se na horizontu spajaju nebo i more.
Tags:
#wellness i more
#wellness
Arrow pointing up
Prijavi se na newsletter
Budi u toku