Logo
Globe
hr
Arrow
Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Moje putovanje
Close icon
Planirane aktivnosti: 0
Tvoje putovanje još uvijek je prazno :(
Pronađi što ti se sviđa i spremi u „Moje putovanje“.
Bookmark
Image
Bookmark
Dodaj u Moje putovanje
Icon
Podijeli
Wellness i more
Umag

Umag u National Geographicu

Umag je zapeo za oko i National Geographicu, jednoj od najvećih znanstvenih i obrazovnih ustanova na svijetu. Na svoj popis 10 najboljih svjetskih destinacija 2011. godine uvrstili su i Istru, a tekst popratili dinamičnim prizorom s plaže u Umagu.
Fotografija sjajno ilustrira adute istarskih plaža koje National Geographic, kao znani ambasador očuvanja prirode, opisuje u svojoj preporuci putnicima. U tekstu se tako ističe više od 40 Plavih zastava što se vijore duž istarske obale kao jasan znak vrhunske čistoće mora te da se plažama upravlja po strogim načelima očuvanja okoliša.
Obala, kako se navodi u tekstu, obiluje kristalno plavim uvalama s plažama od pijeska i bijelih oblutaka te pojasom mirisnih borova. Istra je označena kao šumoviti poluotok u desnom gornjem uglu Jadranskog mora. Pored Umaga koji je odabran za ilustraciju, posebno se spominju medulinska rivijera, Rt Kamenjak na samom jugu Istre te Pula kao sjedište regije s izvrsno očuvanim rimskim amfiteatrom.
Najbolje ljetne destinacije u 2011. odabrali su urednici National Geographic Travelera, jednog od nekoliko magazina što pod okriljem National Geographica izlazi u brojnim zemljama svijeta.
Osim Istre, na prestižnom su se popisu našle zanimljive i neobične lokacije u Hondurasu, SAD-u, Portugalu, Kanadi, Švedskoj, Walesu i Argentini.
Tags:
#prirodne ljepote
Arrow pointing up
Prijavi se na newsletter
Budi u toku