Logo
Globe
hr
Arrow
Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Moje putovanje
Close icon
Planirane aktivnosti: 0
Tvoje putovanje još uvijek je prazno :(
Pronađi što ti se sviđa i spremi u „Moje putovanje“.
Bookmark
Image
Bookmark
Dodaj u Moje putovanje
Icon
Podijeli
Priroda i kampiranje
Umag

Park Humagum - zeleno srce Umaga

Posjetitelji Umaga svakako ne bi smjeli propustiti posjet parku Humagum, prekrasnom kutku grada u kojem će uživati i djeca i odrasli. Park nudi nezaboravne trenutke opuštanja, ali i rekreacije, u predivnom okruženju autohtonog istarskog i mediteranskog bilja. Humagum je dio umaške obalne šetnice, tako da ga je vrlo lako i jednostavno pronaći: obilazak znamenitih dijelova Umaga dovest će svakog posjetitelja i do parka Humagum.

Klupa ili klackalica?

Uživanje u pogledu na more i predivnoj panorami koju tvore umaška obala i Jadran moguće je uz opuštenu šetnju ili sjedenje na klupicama za odmor, među kojima su posebno impresivne dvije solarne klupe. Ljeti se tu, zahvaljujući amfiteatru koji funkcionira i kao mala ljetna pozornica, može poslušati kakav koncert i pogledati predstava.
Park nudi i zabavni sadržaj za najmlađe, i to u obliku izvrsno opremljenoga dječjeg igrališta, među čijim je raznovrsnim napravama za igranje i njihalica prilagođena djeci s teškoćama u razvoju. No, Humagum nije samo za male i spretne, on svojom ponudom sprava za street workout nudi mogućnost rekreacije i starijima.

Užitak za sva osjetila

U parku ćete zasigurno sresti i mnoge Umažane koji su se također došli opustiti i uživati u zelenoj oazi usred svoga grada. Svakako valja izdvojiti jedinstveni Perivoj ruža, više od dvjesto metara dug i obrubljen s više od dvije stotine ružinih sadnica. U njemu se može pronaći mir i opuštanje za sva osjetila - zbog opojnog mirisa i nevjerojatnog kolorita poželjet ćete ostati što dulje na toj nevjerojatnoj mirisnoj stazi.
Icon close
Tags:
#priroda i okoliš
Arrow pointing up
Prijavi se na newsletter
Budi u toku