Logo
Globe
hr
Arrow
Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Moje putovanje
Close icon
Planirane aktivnosti: 0
Tvoje putovanje još uvijek je prazno :(
Pronađi što ti se sviđa i spremi u „Moje putovanje“.
Bookmark
Image
Bookmark
Dodaj u Moje putovanje
Icon
Podijeli
Ostalo
Istra

Malo drugačiji odmor u Istri

Spomenemo li odmor u Istri, većina će zamisliti sunce, more i blage padine brežuljaka u unutrašnjosti Istre. Slijedite naše savjete u otkrivanju manje poznate strane Istre i obogatite svoj odmor mnoštvom novih, neuobičajenih doživljaja.

Promatrajte zvijezde iz Zvjezdarnice Višnjan

Tijekom svog odmora u Istri, otisnite se s plaža i morske obale, prema Višnjanu gdje vas očekuju neobične noći promatranja nebeskih tijela. Višnjanska Zvjezdarnica (promatračnica Tičan) udaljena je 3 km od Višnjana i svega pola sata vožnje od sjeverozapadne Istre. Promatračnica je smještena u dijelu Istre s izvornim noćima pa se ondje planeti i najljepše vide. Više od 1400 malih planeta otkriveno je promatrajući nebo teleskopom jednometarskog objektiva.
Zvjezdarnica Višnjan organizira različite zanimljive programe, a cijene ulaznica možete pronaći na njihovoj web-stranici. Kako biste što lakše pronašli Zvjezdarnicu, vozite do Višnjana i zatim slijedite znakove koji vode do promatračnice ili, prateći savjete za vozače, možete ovdje provjeriti kako sigurno stići.

Opuštanje tijekom odmora posjetom istarskim špiljama

Zaželjeli ste se osvježenja tijekom vrućih ljetnih dana? Zašto ne biste krenuli na putovanje u unutrašnjost Istre i posjet istarskim špiljama? Preporučujemo jutarnji posjet špilji Maramornici, a poslijepodne iskoristite za posjet jami Baredine ili Feštinskom kraljevstvu. Nemojte zaboraviti ponijeti majicu dugih rukava jer se temperatura u špiljama kreće od 12 do 16 ˚C.
Jedna od najvećih podzemnih prostorija u Istri može se vidjeti u Mramornici, prekrasno uređenoj špilji koja se nalazi nedaleko Brtonigle. Špilja ima odlično održavane puteve i čuva široke stalagmite, od kojih su neki visoki do 13 metara. U špilji su pronađene i vrlo rijetke i neobične formacije, stalaktiti. Posjet špilji može se upotpuniti kušanjem vina i posjetom obližnjemu parku domaćih životinja.
Jama Baredine nalazi se nedaleko Nove Vasi, otrilike na pola puta između Višnjana i Poreča, a iz Brtonigle se do nje stiže za svega 30 minuta. Posjeti Jami Baredine organizirani su pod stručnim vodstvom educiranih vodiča koji će posjetitelje provesti kroz pet bogatih podzemnih prostorija do podzemnog jezerca. Oko špilje nalazi se kafić i ugostiteljski objekt, trgovina suvenirima i dječje igralište, a razgledati se može i stalna izložba povijesnih traktora.
Imate li dovoljno vremena, zašto ne biste krenuli južnije, prema Feštinskom kraljevstvu, špilji koja se nalazi pokraj Žminja, točnije pokraj mjesta Feštini. Razgled špilje odvija se šetnjom u krugu od 100 metara i traje oko 20 minuta.Vodič će vam opisati špilju na hrvatskom, talijanskom, engleskom ili njemačkom jeziku.

Krenite na cjelodnevni izlet brodom duž zapadne obale Istre

Istra je vaša odabrana destinacija za odmor tijekom ljetnih mjeseci i želite predahnuti od lješkarenja na plaži, krenite stoga u istraživanje panoramskih pogleda zapadne obale Istre. Na izlet brodom kreće se u jutarnjim satima iz Umaga, dok je povratak predviđen u vrijeme večere. Uživajte cijeli dan s pogledom na zapadnu obalu koji oduzima dah.
Razgledajte Limski kanal iz drugačije perspektive dok ulazite pod njegovo okrilje. Brod će se zaustaviti u gradovima bogate povijesti i kulture, Poreču i Rovinju, pa slobodno prošećite i istražite njihove ljepote.

Za više informacija obratite se nekoj od agencija koje nude izlete.
Tags:
#odmor
Arrow pointing up
Prijavi se na newsletter
Budi u toku