Logo
Globe
hr
Arrow
Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Bookmark
Dodaj u Moje putovanje
Icon
Podijeli
Sport
SZ Istra

Međunarodna nogometna natjecanja u sjeverozapadnoj Istri

Poznato je da je nogomet najvažnija sporedna stvar na svijetu. A bez kvalitetnih nadmetanja i odmjeravanja snaga nema dobrog nogometa. To je prepoznala i sjeverozapadna Istra koja je početkom godine domaćin 2 velika nogometna natjecanja muških i ženskih međunarodnih klubova i reptezentacija – Istria Winter Cup i Istria Women's Cup.

Istria Winter Cup - vrhunac priprema u Istri

Međunarodni nogometni turnir Istria Winter Cup početkom godine okuplja europske i domaće momčadi iz 1. i 2. lige na terenima Umaga i Novigrada. Natjecanje je podijeljeno u 2 skupine, a finalni dvoboj u Novigradu uvijek predstavlja vrhunac odrađenih priprema i sportskog nadmetanja.

Pobjednici Istria Winter Cupa od debija u 2011. bili su:

  • 2011. NK Rijeka (Hrvatska)

  • 2012. FC Kecskeméti (Mađarska)

  • 2013. Wolfsberger AC (Austrija)

  • 2014. NK Novigrad (Hrvatska)

  • 2015. HŠK Zrinjski (Bosna i Hercegovina)

Organizatori i pokrovitelji Istria Winter Cupa su Grad Novigrad, NK Novigrad, Aminess hotels & campsites, Grad Umag, Istraturist Umag d.d., NK Umag Mladost, TZ Umaga, Novigrada, Buja i Brtonigle i TZ Istarske županije.
Pogledajte video Istria Winter Cup

Istria Women's Cup – ženski nogomet pod okriljem FIFA-e

Istra početkom ožujka postaje prijestolnica vrhunskog ženskog nogometa. Ženske nogometne reprezentacije iz svijeta okupljaju se na međunarodnom natjecanju Istria Women's Cup u organizaciji Hrvatskog nogometnog saveza i pod okriljem FIFA-e.
Igra se u 3 skupine na 5 lokacija u Umagu, Bujama, Poreču, Rovinju i Rovinjskom selu, nakon čega slijedi razigravanje za pobjednika.
Na Istria Women's Cupu 2015. sudjelovale su reprezentacije Austrije, BIH, Kostarike, Mađarske, Republike Irske, Sjeverne Irske, Poljske, Rumunjske, Slovačke i Walesa te B reprezentacija Francuske.
Privlači li i vas nogomet u sjeverozapadnoj Istri, pogledajte najnoviju brošuru Sjeverozapadna Istra. Novi svijet nogometa.
Tags:
#nogomet
Arrow pointing up
Prijavi se na newsletter
Budi u toku