Logo
Globe
hr
Arrow
Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Bookmark
Dodaj u Moje putovanje
Icon
Podijeli
Gourmet ponuda
Istra

Jesenski gourmet festivali

Jesen bogata gastronomskim plodovima u regiji Umag-Novigrad zaslužuje posebnu pažnju. Ako još niste posjetili sjeverozapadnu Istru, jesen je pravo je vrijeme da to napravite. Osim što priroda svojim bojama zove na otkrivanje proplanaka, dolina, nizina i priobalja. Onaj gastronomski dio bi vas mogao oduševiti, osvojiti će vas opojnim mirisima, čarobnim okusima, a putokazi koji će vas voditi na brojne manifestacije i događaje neće vas ostaviti ravnodušnima.

Tuberfest u Livadama

Listopad i studeni rezervirani su za Tuberfest. Ovaj festival tartufa odvija se u Livadama uz pregršt zbivanja, poput primjerice ocjenjivanja najvećeg i najljepšeg tartufa, licitacija tartufa, pokaznog traženja i dakako, degustacija te delicije na sto i jedan način…
I poznate savudrijske švoje (riba list) štuju se i cijene kroz listopad i studeni, tijekom manifestacije nazvane Zlatna švoja. Radi se o gourmet reviji u pripremanju jela na bazi lista i promociji ove morske delicije.

Dani gljiva u Brtonigli

Obližnja Brtonigla proslavit će i Gljivarijadu, i to prezentacijom svih vrsta gljiva koje se ujesen nalaze na području Istre, bilo jestivih, bilo otrovnih. Nakon izložbe od preko sto vrsta gljiva slijede i popratni događaji - degustacija jela na bazi gljiva i glazbena animacija.

Vino kao sastavni dio Gourmet festivala

Svaki pravi gurman voli popiti čašicu vrhunskog vina ,osim znane nam malvazije i terana tu spada i muškat. Tako da ne treba zaboraviti ni studenačke dane mladog vina diljem regije jer istarska vina spadaju među najpopularnija u Hrvatskoj pa im se, shodno tome, posvećuju značajna događanja!
Tags:
#tartufi
Arrow pointing up
Prijavi se na newsletter
Budi u toku